13. 4. 2022 | 11:00

Okrogla miza z naslovom Mejniki zdravljenja hemofilije skozi čas, ki jo ob svetovnem dnevu hemofilije (17.4.) pripravlja STAklub v sodelovanju z Društvom hemofilikov Slovenije in društvom Krvni bratje – društvo bolnikov z motnjo strjevanja krvi Slovenije, sodelovali bodo Barbara Faganel Kotnik iz Kliničnega oddelka za otroško hematologijo in onkologijo v UKC Ljubljana, predsednik društva Krvni bratje Dominik Zver, Irena Preložnik Zupan iz Kliničnega oddelka za hematologijo v UKC Ljubljana in predstavnik Društva hemofilikov Slovenije Janez Dolinšek.

https://vzivo.sta.si/

V soboto 23.4.2022 ob 10. uri smo se slovenski hemofiliki zbrali v Solkanu v Gostišču Primula.

Po uvodnem pozdravu predsednika Dominika Zvera, smo nadaljevali z zanimivim predavanjem mag. farm. Anite Strmljan strokovne sodelavke ZZZS, ki nam je predavala o varnem jemanju zdravil.

Sledil je prikaz pravilne uporabe nordiskih palic, ki so jih prejeli udeleženci dogodka. Za kar je poskrbela fizioterapevtka Sandra Fabjan.

Po uradnem delu je sledilo okusno kosilo v Restavraciji Primula, od koder je lep razgled na solkanski most. Po kosilu pa smo se odpravili v Goriška brda, kjer nas je sprejel naš sotrpin Aleš Blazetič, ki nam je omogočil ogled kleti Brda.

Bilo je tudi poskrbljeno za naše brbončice in tako je hitro minil čas ob našem enkratnem druženju.